Aktív idősödés mindenkinek

Smart Seniors

Nyelvtanulás online idős korban

2020. október 28. - Smart Seniors

Egy idegen nyelv tanulása számos előnnyel jár. Javítja, frissen tartja a memóriát és kognitív képességeket, segítheti új barátok szerzését és lendületet adhat egy hobbi vagy más szabadidős tevékenység új szintre juttatásának.

dictionary-languages-learning-foreign.jpg

Nem számít mennyi idősek vagyunk, egy új készséget, szakmát, vagy nyelvet is megtanulhat bárki, akár nyugdíjas korában is. Emellett rendkívül jó unaloműző, erősíti az önbecsülésünket és számtalan örömet okoz, amikor külföldön, segítség nélkül boldogulhatunk.

Természetesen a koronavírus járvány idején senkit nem bátorítanánk arra, hogy csoportos nyelvtanfolyamon vegyen részt idős korban. Szerencsére az Internet számtalan ingyenes lehetőséget kínál arra, hogy elsajátítsuk egy nyelv alapjait.

Ebben a rövid listában olyan oldalakat gyűjtöttünk össze, ahol az internet segítségével tanulhatunk idegen nyelvet:

Duolingo - https://hu.duolingo.com/

A Duolingo volt talán az első olyan honlap, amely ingyenesen elérhetővé tette az online nyelvtanulást. A mára 20 millió felhasználós bázissal rendelkező Duolingo még mindig az egyik legnépszerűbb nyelvoktató alkalmazás és a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően már Android applikáció formájában is elérhető.

Memrise - https://www.memrise.com/

A Memrise egy másik ingyenes nyelvtanítási app, amely igen könnyen kezelhető. Ez az alkalmazás főleg arra fekteti a hangsúlyt, hogy az adott nyelvet ösztönösen használhassuk

Xeropan - https://hu.xeropan.com/

A Xeropan egy kifejezetten angol tanulásra kifejlesztett applikáció, ami egy időutazással egy jövőbeli zsebtanár segítségével fejleszti az angoltudást. Nagyjából 3 évnyi tananyaguk van, így akár intenzíven is lehet tanulni. Az alkalmazást teljesen kezdőként, de akár felsőfokon beszélőként is használhatjátok, minden szintnek ajánlanak újdonságokat a játékos feladatokon keresztül.

Ha pedig nyelvtanulás helyett más interneten is elérhető, az idősek mindennapjait segítő alkalmazásokat keresne nézzen szét honlapunkon.

A bejegyzés trackback címe:

https://smartseniors.blog.hu/api/trackback/id/tr6716261598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása